"Бойко Борисов отказва да си даде имунитета, а ПП го бранят с голи гърди. Изглежда сюрреалистично, но е факт". Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Цялата концепция за създаването на ПП беше "анти-Бойко Борисов", да го няма Бойко Борисов, да не съществува Бойко Борисов. За това и Кирил Петков го арестува незаконно и против правилата. А сега Бойко Борисов и Кирил Петков са се събрали в една стаичка в парламента и се чудят как да се прегърнат, без да се срамуват от собствените си избиратели", заявява Трифонов.

По думите му политиците от ПП не разбират, че "собствените им избиратели вече се срамуват от тях".

"Само предполагам. Аз не съм техен избирател, но мисля така, защото моралът е един и същ за всички избиратели", подчерта лидерът на ИТН и добави, че неговото мнение е, че Борисов веднага трябва да си даде имунитета.

"Защото, ако човек е невинен, няма от какво да се страхува", завършва поста си в социалната мрежа Слави Трифонов.

Ден по-рано Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов - бивш министър - председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като "Барселонагейт", по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/.

Малко след това съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че вярва в истинското правосъдие, но това правосъдие не трябва да е бухалка.