Според лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев и Кирил Петков, както и "цялата им рода", не бива да се докосват до власт. Коментарът му идва с публикация във Facebook, след като стана ясно за напрежението и неяснотите около евентуалното назначение на Виолета Лорер - съпруга на депутата Даниел Лорер от ПП-ДБ, за представител в Европейската инвестиционна банка. 

Трифонов прави аналози с президента на Франция Еманюел Макрон. 

"Да си представим една ситуация. Във Франция излизат записи на Макрон и в тия записи Макрон казва: "Да сложим наши хора начело на службите по честен или нечестен начин. И да сложим наши хора начело на полицията преди изборите". След което казва, че "предложенията за шефовете на службите са одобрени от посолството". "Какво би се случило във Франция, ако излезе такъв запис? Колко хора ще излязат по улиците и колко време ще издържи Макрон начело на държавата?", пита риторично лидерът на ИТН.

И продължава сам с отговора: "Предполагам, че отговорът ви е ясен. А в България? Наистина има такъв запис. Асен Василев ги каза тия неща. Сега той е финансов министър и прави бюджет. Жената на Лорер е назначена отново, Спецов се върна на бял кон и чакаме Миро, Киро, баджанак му, леля му, чичо му и цялата им рода да заемат постове във властта. И всичко това стана с благословията на този, заради когото бяха създадени. Този, когото арестуваха, плюха, унижаваха, обиждаха, а сега е техен партньор, приятел, съюзник, пазят му имунитета и разчитат на него като на брат - Бойко Борисов", написа още Трифонов. 

"Да, такава е истината. Не е като във Франция, но пък все още има свобода на словото. Аз мога свободно да изразявам мнението си и затова още веднъж ще кажа следното: Асен Василев, Киро, Миро и цялата им рода за нищо на света не бива да се докосват до власт. И тези или този, които позволят това да се случи, ще носят цялата отговорност и ще трябва да понесат последствията на това, което предстои", пише още лидерът на партията, излъчила 11 представители в парламента.