Движение "Системата ни убива" обяви създаването на собствена партия. Ядрото на бъдещия политически субект ще са майките на децата с увреждания, хората от протестите и всички, които се чувстват излъгани от 30-годишния преход, каза на брифинг адвокат Росен Рашков, предаде БТА.

Рашков посочи, че законоустановеният ред за регистрация на партията отнема време, затова движението ще се яви на изборите през април в партньорство с партия мандатоносител "Български съюз за директна демокрация" (БСДД), с които споделят общи виждания.

Той припомни, че на предходните избори движението "Системата ни убива" е било с "Изправи се. БГ" на Мая Манолова, която вече е част от обединението "Левицата!".

Вера Иванова коментира, че през последните 15 години животът ѝ е преминал в борба за правата на най-ощетените - децата с увреждания и пенсионерите.

"Дойде времето тези хора да бъдат чути и протестът да влезе в Народното събрание", каза тя. Иванова добави, че Рашков ще бъде председател на новия проект.

Предстои другата седмица "Системата ни убива" да даде съвместна конференция с БСДД, на която да представят програмата и листите си.