"Синя София" ще бъде дясна опозиция, защото представляваме различни политически виждания и различна идеология. Това каза лидерът на КОД Петър Москов след среща днес с кмета на София Васил Терзиев в Столичната община.

По думите на общинския съветник Вили Лилков групата на "Синя София" споделя няколко общи теми с "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София").

Сред тях са развитието на северните територии на града, спиране на презастрояваното, развитието на минералните извори, спортните дейности и борбата срещу шума. По думите на Лилков всички смислени политики ще бъдат подкрепяни, съобщава БТА.

По темата за това кой да бъде председател на Столичния общински съвет, Лилков смята, че решение трябва да се търси между първите сили. Плаващите мнозинства се превръщат в икономически мнозинства и плаващи пясъци, коментира той.

Според него София трябва да даде пример как се работи в името на гражданите.

Това беше и последната среща на новия кмет с политическите сили в Столичния общински съвет. На поканата му се отзоваха БСП, "Възраждане" и "Синя София", но не и ГЕРБ.

Темата за подкрепата за избора на Борис Бонев за председател на СОС не е била коментирана, заявиха официално участниците в разговорите, но също така потвърдиха, че той няма да получи тяхната подкрепа.