Това, което прави омбудсманът Мая Манолова е да се опитва да очерни всички налични институции и да се представи като Батман на републиката. Това каза Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" в коментар на изгонването на омбудсмана от заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. А Манолова дойде на НСТС заради промяната на правилата за пенсиониране на миньори, които са били съкратени.

Според нея, действията на Манолова са популизъм. "Това е безумие. Това Мая Манолова го прави по всички теми навсякъде. В петък на заседание на работна група за Закона за хората с увреждания тя стоя два часа, опита се два или три пъти да се включи в дискусиите, след което излезе и заяви отвън, че национално представителните организации пречат на реформата, което категорично не е вярно", каза още синдикалистката.

Според нея, Манолова много добре би трябвало да познава работата на институциите и отделните органи. Националният съвет за тристранно сътрудничество не е мястото, на което се взимат решения. НСТС е консултативен орган, в който работодателите и синдикатите изказват собствените си позиции. Тя, ако иска да се бори за нещо, трябва да се бори в Министерския съвет и в Народното събрание. Там се взимат решенията.