"Няма да допуснем дестабилизация. Със и без НФСБ нещата ще вървят напред!" Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред bTV по повод острата декларация на другия коалиционен партньор във властта - НФСБ и напрежението в управляващата коалиция.

Според Сидеров коалиционният партньор на "Атака" в "Обединени патриоти" - НФСБ е "произвел драма" от историята с поисканите от премиера оставки на трима министри - на вътрешните работи, на транспорта и на строителството Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви още, че има отлична комуникация с премиера Бойко Борисов.

Смените на министри няма да се случат тази седмици, премиерът ще огледа внимателно кандидатурите, прогнозира лидерът на "Атака".

Очаква се утре следобед, след като премиерът Борисов се върне от визитата си в Черна гора, да има среща между коалиционните партньори в управлението. По предварителна информация имена на нови министри за овакантените постове няма да се чуят, но премиерът Бойко Борисов ще се консултира с партньорите си.

"Колкото до оставките - това е волеизявление на самия министър, консултации няма как да се правят и не е нужно", коментира Волен Сидеров.

След два дни заседание ръководството на НФСБ излезе с остра декларация. "Нашият извод е, че се води еднолична кадрова политика в нарушение на коалиционното споразумение, не в полза на държавността", коментира вицепремиерът Валери Симеонов пред медиите след заседанието на партията.  Той заяви още, че НФСБ ще гласува против оставката на тримата министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.