Цветанов заплати цената на скандала, той е жертва на антитръмпската част на ръководството на САЩ - това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНТ.

"Цветанов заплати цената на скандала. Аз имам една по-нестандартна версия. Всички знаем, че ударът - журналистическото разследване идва от "Свободна Европа". Те подновиха това американско радио, навремето то беше собственост на техните служби, после и на Държавния департамент. Сега въпросът е защо се поднови радио "Свободна Европа", за мен обяснението е, че в американските висши кръгове в политиката и в цялата им вихрушка - едната е про-Тръмп, другата е анти-Тръмп. Тези лобита се сблъскват много сериозно. Това е анти-Тръмп лоби, което според мен прави всичко възможно да въздейства върху европейците. Цветанов стана жертва на този сблъсък, с американската част от ръководството на тяхната държава, която е антитръмп", мотивира се председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти".

И добави:

"В крайна сметка от американско радио дойде разследването, а не от руско и то от кръгове, които са свързани с "Америка за България" - фондации, поддържащи медии, групировки и бизнес кръгове в медиите, които имат хора в правителството - в първия кабинет на Борисов. Сега нямат. Много ги е яд, че едни патриоти са там, вместо Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Росен Плевнелиев и др. и този яд се изразява в такива удари по ГЕРБ".

Според него българският премиер трябва да потърси пряка връзка с американския президент, защото "Борисов е обграден от хора, които принадлежат към соросовите структури и те го теглят в неправилна посока, а Тръмп е консерватор-патриот". 

Сидеров подчерта, че Борисов не наказва Цветанов, а се самонаказва, изтегляйки втория си човек. Той беше категоричен, че лидерът на БСП Корнелия Нинова по никакъв начин няма право да се меси и изказва по повод решенията в ГЕРБ. С това си решение Борисов запазва политически партията си, имиджа на управляваща сила, обобщи лидерът на "Атака".

"Аз не мисля, че Цветанов без Борисов и Борисов без Цветанов не може. Мисля, че му придават прекалено голяма функция и роля на Цветанов като машина за избори. Да, той наистина е организатор на структурите в партията, но аз мисля, че ГЕРБ могат да си направят изборите и с него, и без него достатъчно успешно. Не е фатално дори и да не шеф на щаба. Той напусна парламента и това беше цената, която плати за скандала. Другото е въпросът дали тази сделка е законна, сигурно нещата законово са вързани, но работата е чисто морална. Хората, българите са чувствителни на тема лукс и имоти", допълни Сидеров.

По думите му темата с апартаментите трябва накара да се замислят всички, които са влезли в политиката:

"Може би се отдалечихме от народа си и започваме да го заплащаме. Всеки си има своята отговорност, разбира се. Трябва да се върнем към народа си, защото това е коренът, без който ще изсъхнем".

Кандидатите за евродепутати от партия "Атака" ще бъдат избрани чрез своеобразно риалити шоу по патрийната телевизия, съобщи Волен Сидеров, като уточни, че идеята е негова.

"Аз няма да се кандидатирам. Чуколов (зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов - б.р.) няма да се кандидатира, никой от партийното ръководство - не. Ще предложим млади хора, чисти лица, нови, които ще се състезават за листата и ще ги оценяват зрителите на нашата телевизия, като ще гласуват със SMS-и", обясни той.

Той подчерта, че така ще има 100% мажоритарност и 100% преференции.