Няма непреодолими пречки за "Обединени патриоти" и явяването им заедно на евроизборите. Това каза за Фокус председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

Той посочи, че в сряда ще бъдат обсъдени вариантите за явяване на малката коалиция на евроизборите. Според Сидеров все още не е изключен вариантът за общо явяване.

Лидерът на "Атака" припомни, че засега номинирани за водачи на листа са лидерът на НФСБ Валери Симеонов и Ангел Джамбазки от ВМРО.

"Атака" до момента не е заявявала никакви номинации", уточни той. Волен Сидеров изрази надежда триалогът да бъде разумен и допълни, че каквото и да решат на срещата, след нея трябва да заявят на обществото, че управленският мандат ще бъде изкаран докрай, а явяването им на тези избори няма да се отразява на прекратяването на управленската програма.

Лидерът на "Атака" каза още, че изказването на лидера на НФСБ Валери Симеонов за непреодолимите външнополитически различия между тях все още не изключва вариант за общи решения.

"Ако така смята, значи той не вижда път за общо явяване, но това е идеята за утрешното ни виждане. Аз съм домакин на тази среща. Поканата беше от моя страна. Съгласиха се двамата ми колеги - и Симеонов, и Каракачанов да присъстват", коментира Сидеров и уточни, че на срещата ще присъстват и заместник-председатели на партиите.

"Така че се надявам всичко това да се изговори. За мен е важно да стане културно, цивилизовано и да не предизвиква поводи за скандали или пък за някакви жълти тълкувания и интерпретации. Ако стигнем до този извод, че са непреодолими нашите различия и г-н Симеонов смята, че нямаме път заедно, нека да го каже, ще го обсъдим. И в крайна сметка ще приемем всяко мнение. Не можем насила да налагаме мнението си на другите", заяви Волен Сидеров. Според него Европа под натиска на САЩ е отказвала да води нормална политика.

"Европа иска да се еманципира от САЩ и да води своя икономическа политика", изтъкна той. Според Сидеров в интерес на ЕС е да има нормални икономически отношения с Русия и Китай.