"Политическото ръководство и на МВР, и на самото правителство в посока на сигурността търпят провал след провал". Това заяви за "Здравей, България" по "Нова телевизия"  депутатът Иван Иванов от БСП. Предстои неговата партия да внесе вот на недоверие, с който ще атакува правителството. Управляващите пък отговориха, че не виждат аргументи.

"Основните ни мотиви са липсата на сигурност по времето на третия кабинет на Борисов",изтъкна той.

"Колегата сигурен ли е, че ще има такъв вот? Предния път три месеца го моткаха и пет пъти сменяха темата. Всичко това, което казва колегата в момента и което се говореше на пресконференцията, е чиста боза", контрира Маноил Манев, депутат от ГЕРБ.

"Нека започнем с разстрелите в началото на европредседателството, едно отвличане, бягството от затвора, разстрела в Ботевград, стачките сред полицаите, напрежението в Угърчин, падането на хеликоптера. Гражданите не са сигурни в своето ежедневие. Имаме сериозна среда на несигурност", аргументира се Иванов.

"Като говорим, че хората живеят в несигурност, трябва да вадим данни. Битовата престъпност е реално намаляла. Трябва да се работи и се работи", заяви на свой ред Манев, като допълни, че предстои министърът на вътрешните работи да представи визията си за сериозни структурни промени в ресорното си министерство, които да увеличат ефективността.