Досега тя не участваше в срещите му, тъй като при неофициално посещение това не се изисква по протокол, и нямаше кадри с нея.

Разбра се обаче, че Радева е била поканена от първата дама на Франция Брижит Макрон на разходка с корабче по Сена и да разгледат други забележителности на столицата. Двете се запознаха при посещението на президента Еманюел Макрон в България през лятото.

Сега Десислава Радева е участвала заедно с българския държавен глава в среща, на която е присъствала и вече бившият шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Това стана ясно от офицалната Фейсбук страница на Радев, в която той написа:

"Среща с Патрик Жерар, директор на Националното училище по администрация на Франция, Лоик Ерве, сенатор на Горна Савоя и председател на групата за приятелство Франция-България във Френския сенат, Марк Йошум, кмет в департамент Горна Савоя, Жан-Мари Оран, генерален директор на Международната организация по лозарство и винарство, Никола Жегу, съветник на президента Макрон, Антоан Херт, председател на групата за приятелство Франция-България във Френския парламент, Н.К.В. принцеса Шантал, барон Франсоа Ксавие дьо Самбюси, Елен Карер д`Анкос, секретар на Френската академия, Катрин Лалюмиер, председател на Дома на Европа в Париж и Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО 2009-2017 г.".

Междувременно днес Радев пилотира изтребител "Рафал" на военно летище в Североизточна Франция по идея на Макрон.