Представители на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната" и ДПС дойдоха на срещата, инициирана от "БСП за България", относно спешни мерки за подкрепа на домакинствата и бизнеса. От "Демократична България", "Възраждане" и "Български възход" не присъстват на разговорите.

Вижте снимки >>

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев коментира пред журналисти в парламента, че в момента е малко предварително и няма да е ефективно да се водят разговори за бюджета. Той каза, че сега е приключил среща с работодателски организации, но няма да остане за тази, инициирана от БСП, защото "когато се гледа бюджетът за следващата година, най-добрият принцип е да го приема този, който ще го изпълнява".

Преди началото на срещата по инициатива на левицата лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че отсъствието на три от политическите сили е тяхно решение. Може би това показва, че тези теми не са важни за тях, за нас те са най-важни, заяви Нинова. Тя посочи, че независимо дали ще има или не правителство, бюджетът трябва бъде приет. Нинова добави, че с днешната среща искат да дадат някаква предсказуемост за хората и бизнеса.

Снимка: БТА

Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" коментира, че на срещата предстои да чуят кои ще са политиките, които другите партии ще водят. Очаквам да видим какво всички ще представят, ние ще бъдем конструктивна опозиция, каза той и добави, че ще представят "топ 16-те политики на "Продължаваме Промяната".

Венко Сабрутев и Калина Константинова от "Продължаваме промяната"

Снимка: БТА

От "Демократична България" казаха вчера, че според тях такъв диалог не е нужен преди парламентът да се конституира и служебният финансов министър да внесе проектобюджет за обсъждане.

Румен Гечев и Кирил Ананиев

Снимка: БТА

Йордан Цонев (ляво) и Петър Чобанов (дясно)

Снимка: БТА