Кризата засяга всички, но постигаме чувство за справедливост. Самите хора с високи доходи също искат да разчитат на подкрепа от държавата, тъй като кризата засяга всички. Ще постигнем чувството за справедливост и че държавата е на всички. Ще имаме ефекти, свързани с по-голямо потребление, а и данъкоплатците ще почнат да се осигуряват на реалните си доходи. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред БНТ.

Правителството реши днес, че заложи в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Сачева повтори, че максималният осигурителен доход няма да се увеличава.

"Увеличаването на максималната пенсия не е задължително да е обвързано с увеличаването на максималния осигурителен доход. Поели сме ангажимент да не се увеличават данъците. Предложението на министерството ще бъде да не се увеличават минималните осигурителни доход догодина", обясни тя.

Тя каза още, че добавката от 50 лв. за пенсиите ще остане до месец март, защото е обвързана със зимния сезон, а очакваме да има по-трудна зима.