Борисов се опитва да прехвърля отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Това каза президентът Радев пред журналисти по повод изказването на премиера, че няма общо със записите с президента, които бяха изнесени от прокуратурата преди седмици. Държавният глава бе на посещение в една от технологичните компании у нас - "Ултрафлекс".

"Очевидно е, че Борисов ползва службите за свои политически цели. Казва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи", каза още президентът и призова всички да отстояват правата си.

"В безсилието си Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишния му престой във властта, методите му издават битието му от началото на прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт - то това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Затова напълно разбирам неговата растяща нервност", каза още президентът.

Компанията е носител на наградата от президента за иновативно предприятие на годината.

При посещението си Радев видя как работи фирмата и се запозна с приложението на индукционното нагряване и нагревателите, които се произвеждат в България. Беше му показана и производствената мощност на завода.