На изборите тази година БСП губи гласове в момент, в който трябва да ги печели. Това обяви в интервю за предаването "Тази неделя" по bTV Румен Овчаров от Националния съвет на партията. Днес Националния съвет ще заседава относно преговорите с ИТН и резултатите от изборите. 

По думите му основанието социалистите да трупат актив е фактът, че те са единствените, които през последните пет години са се борили с ГЕРБ, с Бойко Борисов, с модела "Борисов", с паралелната държава и със задкулисието. А причината да губят гласове е "политическото рейдърство".

Овчаров напомни, че терминът "рейдърство" идва от годините на пиратските набези по моретата и означава насилствено отнемане на имущество, а в днешно време се използва за насилствено превземане на фирма или активите й.

Като винаги това не се случва без участието на вътрешни хора - инсайдъри, които са простичко казано предатели, уточни социалистът. Той отказа да назове конкретни имена на предатели, но стана ясно, че вини евродепутата от БСП Елена Йончева и бившите членове на партията Мая Манолова и Татяна Дончева.

Според Румен Овчаров социалистите не трябва да подкрепят кабинет на ИТН, без да има ясни ангажименти, за да не се окаже после, че подкрепят мажоритарна изборна система и намаляване на субсидията на партиите.

Той смята също, че сега не е моментът да се сменя лидерът на БСП.