Изключително странно е предложението на премиера, беше изненадващо, то е политически несъстоятелно и противоречи на здравия разум. Това заяви по БНТ Румен Гечев от БСП. Той беше категоричен, че левицата няма да подкрепи предложения за свикването на Велико Народно събрание и нова Конституция.

Гечев каза, че не е имало сондаж, тъй като е безсмислен.

В БСП имаме много квалифицирани юристи, цяла България му се смее за това нелогично предложение, Борисов няма и право да прави такива предложения.

Гечев смята, че промяна в Конституцията не е необходима. Всичките му предложения могат да бъдат решени без никакви проблеми, коментира депутатът от левицата. По думите му само намаляването на броя на депутатите до 120 става с промяна в Конституцията.

Вътрешните избори за нов лидер на БСП няма да променят нагласите против предложенията на премиера Борисов, убеден е Румен Гечев. Той заяви още, че ръководството на ДПС определя дневния ред на Борисов.

Вчера председателят на БСП Корнелия Нинова написа във Фейсбук, че свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Борисов в критични за него и партията му моменти.

Нинова коментира, че "чрез такива ходове той (Борисов) обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване".