Няма да подам оставка, заяви председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Орхан Исмаилов. Зад мен са Корман Исмаилов (предишният председател на партията) и областният координатор от Кърджали Тасим Тасим.Повечето активисти подкрепят мен, казва още Исмаилов, пише Родопи-24.

Вчера Касим Дал и хората му снеха политическо доверие от формалния председател на НПСД и поискаха оставката на Орхан Исмаилов, заради решението му да участва заедно с Марешки на евровота.

Според Исмаилов, той изпълнил решението на колективния орган за коалиране с "Воля". Реагирал единствено Касим Дал. Двамата не си говорели повече от година. Исмаилов посочи, че Касим Дал искал да бъде като Доган и да ръководи НПСД зад параван.

Вчера Касим Дал и хората му снеха политическо доверие от формалния председател на НПСД и поискаха оставката на Орхан Исмаилов. Те бяха провокирани от съвместната пресконференция на Исмаилов с лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, на която бе обявено, че "Воля", НПСД и още две партии заедно ще участват на изборите за Европейски парламент, като водач на листата ще бъде аптекарско-петролният бос от Варна.