Президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 20 април, четвъртък, от 15:00 часа държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

От 17:00 часа президентът ще приеме представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България".

По-рано през деня Росен Желязков от ГЕРБ-СДС беше избран за председател на парламента, след като получи подкрепата на 136-ма народни представители от ГЕРБ-СДС , "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Има такъв народ", а 94-ма от "Възраждане", ДПС и "БСП за България" се въздържаха, припомня БТА.

Владислав Панев: Другата седмица първият мандат ще бъде връчен

 

До понеделник консултациите ще са приключили и другият мандат ще бъде връчен, коментира Владислав Панев от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Днес се видяхме с експерти, дискутирахме бюджетът, важно е за нас. Важните моменти за нас са - да няма повишение на данъците, бюджетният дефицит да е не повече от 3%", каза Панев. Очакваме парламентарното мнозинство да не допусне по-голям дефицит от 3% и да няма повишаване на данъците, уточни той.

"Ако от нас зависи, приемането на бюджета трябва да е приоритет. Готови сме още следващата седмица да започнем работа по него", каза Панев.

"Абсолютно няма да подкрепим първият мандат и всеки друг, в който влиза ГЕРБ-СДС", добви той и уточни, че позицията е от името на всички партньори и не може да се очаква пропукване.