Евродепутатът от ДБ Радан Кънев заяви пред БНР, че не вижда коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ, но това не означава, че няма формула за правителство. Коментарът той направи след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Запитан "Как разчетохте посланията на Бойко Борисов, който бе мек, диалогичен, готов да разговаря с всички", Радан Кънев заяви: 

"Проблемът с г-н Борисов е бил винаги в доверието и в неговата искреност и намерения. Това са притесненията на нашите избиратели и симпатизанти, а вярвам и на политиците от ПП-ДБ. Най-важното е как ще протекат политическите преговори, ако те се състоят. Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма формули за съставяне на правителство". Това каза пред БНР Радан Кънев, евродепутат от ДБ. 

Той заяви в предаването "12+3", че явяването на изборите на ДБ в коалиция с ПП не е било грешка.

"Между лидерите на обединението има ежечасна комуникация. На този етап нашата коалиция все още няма консолидирана позиция. Важно е да се запази и засили единството на ПП и ДБ".

Кънев нарече "клюка" твърденията на Иван Христанов, че служебен министър го е информирал за преговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство.

Евродепутатът все пак призна, че резултатът от изборите е разочароващ.

"Това е загуба. Имаме резултат под очакванията", заяви евродепутатът. 

Радан Кънев открои няколко първостепенни проблема, които стоят пред страната ни.

"Първият е продължаващата руска агресия в Украйна. На второ място е неспособността на българското общество да възстанови конституционния си ред. На трето е ръстът със 100 000 гласа на партия "Възраждане". За Кънев той не е неочакван.

"Тази политическа сила се подценява, дори се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща чужд интерес. Трябва да се спре възходът на партия "Възраждане". Подценяването на такъв риск е крайна политическа безотговорност", коментира Кънев. 

Той обясни още, че е притеснен от изказването на Борисов, че ще предложи на президента да участва в правителство.

"Т.е той го възприема като участник в политическия живот. Това обаче е заплаха за националната сигурност, а не нормален факт. Протегнатата ръка към "Възраждане" също е притеснителна".