"Една или две от тези формации може да не разполагат с капацитет да купуват гласове". С този аргумент говорителят на "Реформаторския блок" Радан Кънев обясни защо резултатите от евроизборите могат да не се повторят на парламентарния вот, съобщи "Дневник."

Той посочи също, че има 1.5 млн. души, които не са гласували за евродепутати, но биха участвали на парламентарни, и допълни, че не малко хора биха гласували за друга партия при нови избори.

Радан Кънев смята, че голямо значение за резултатите от парламентарния вот има и това какъв ще е вътрешният министър в служебния кабинет, за да не допусне купуване на гласове.

"Дано не е библиотекар, какъвто беше предишният", добави той.

Радан Кънев смята, че при определени изборни резултати е възможно да има реформаторско правителство, което няма как да бъде направено без "Реформаторския блок". В този смисъл не била изключена и коалиция с ГЕРБ.

Кънев подчерта, че в блока не биха се радвали, ако ГЕРБ се върне на власт.

"Нямаме добри спомени от тяхното управление. Пеевски е запазил присъствието в правосъдието, влиянието му в медиите е същото. Ако позволим това колело да се завърти отново, не сме направили нищо", обобщи той.

Радан Кънев каза, че ако оставката на правителството е факт във вторник, изборите ще бъдат през последната седмица на септември или първата на октомври. При всички случаи обаче щели да са в ранната есен.

Анкета: Кога ще са предсрочните избори според вас?