Владимир Путин и Доналд Тръмп са се договорили да се срещнат и разговарят по време на срещата на Г-20 в Аржентина в края на ноември. Това е станало по време на двучасовия официален обяд в Елисейския дворец вчера, съобщи НТВ.

Според официалната версия на Кремъл, Путин е определил договореността като "добра новина". Но тъй като разговорът е бил кратък и макар че двамата са стояли един срещу друг на масата, не е имало време за подробно обсъждане на проблемите между двете държави.

Все пак в коментар пред руски медии, Путин даде анонс, че е готов за диалог по договора за ракети със среден радиус на действие.

"Ние сме готови за диалог. Не Русия напуска Договора за ракетите със среден радиус на действие, а САЩ планира да направи такава крачка. Но имаме намерение да продължим диалога за решаването на този проблем. Важно е обаче това да стане първо на ниво експерти, преди да има среща на високо равнище. Надявам се, че със САЩ ще възстановим диалога между нашите две страни", каза руският държавен глава.