Проверката е разпоредена от главния секретар на МВР, каза вътрешният министър Валентин Радев в отговор на искането на Драгомир Стойнев. Радев поясни, че действията на МВР по случая са само възоснова на възложеното от прокуратурата с постановление.

Министерството е изискало документи и от БСП. Чакал се отговор и от други институции. МВР хаби сили и средства да изяснява вътрешнополитически проблеми на БСП, коментира Радев.

ОДМВР-Шумен си е превишила правомощията при проверката на сигнала срещу член на БСП, коментираха от левицата във връзка с резултата от вътрешната проверка, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров за действията на държавното обвинение в града.

Според Прокуратурата на Република България няма нарушения в работата на Районна прокуратура-Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП, но значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР-Шумен от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от прокуратурата.

"Някой си е превишил правомощията, някой не е изпълнил предписанията на прокуратурата, а си измисля допълнителни действия, за да събира информация за политическия противник", коментира пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Остро осъждаме действията на МВР, посочи той и поиска извинение и мерки от министъра на вътрешните работи Валентин Радев.