Протестът на майките на деца с увреждания за оставка на вицепремиера Валери Симеонов продължава и тази вечер. Днес организаторките на демонстрациите във Фейсбук групата "Системата ни убива" призоваха:

"И днес от 17,30 часа пред Министерски съвет. Носете си тюрлюгювеч, тенджери, черпаци, носете си ШУМ, ние друго нямаме. Валери Симеонов има правителство за заложник, Българска домашна ракия, лична телевизия. ОСТАВКА!".

Майките имат предвид думите на Симеонов от преди няколко дни, когато нарече техния протест, подкрепен и от граждани - "тюрлюгювеч", както и защитата, която вицепремиерът получи в лицето на бизнеса, включително от Сдружение "Българска домашна ракия".

Както е известно, вицепремиерът, който се прояви като най-големия борец срещу шума по Черноморието, има телевизия - СКАТ.

Вчера обаче премиерът Бойко Борисов реши да го отстрани като председател на Съвета по етнически въпроси и интеграция. На негово място ще застане колегата му Томислав Дончев.

Междувременно днес ДПС събира Централния си съвет събира, за да реши какви действия ще предприеме след отказа на Симеонов да подаде оставка. Вчера от движението намекнаха, че може да провалят кворума в парламента, и нарекоха "Обединени патриоти" "отровните пластмаси" в политиката.