ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са постигнали консенсус следващото разглеждане на промените в Конституцията да е на 8 декември, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ заяви Христо Иванов.

"Разбрахме се следващото четене на Конституцията да бъде на 8 декември. Очакването е следващата седмица след това - 12, 13, 14 декември да се развият останалите четения", заяви Христо Иванов.

Той обясни, че до решението се е стигнало след обсъждания днес с председателя на Народното събрание.

Съпредседателят на ПП-ДБ е оптимист, че всички корекции и предложения за промени ще бъдат изчистени до датата за разглеждане на конституционните изменения.

Той коментира, че надеждата е да се приключи с конституционните изменения до Коледа.

"Разбира се, това ще се случи с бюджета, така че ще видим дали ще се спази с този график. Осми декември е сигурната дата", допълни депутатът.

На въпрос дали времето между 8-и и 12-и декември ще е достатъчно за предложения и допълване на промените, съпредседателят на ДБ посочи, че "постоянно текат дискусии".

 "Много съм доволен, че на всеки 2-3 дни се провеждат кръгли маси. До 8-и се надявам да са изчистени голяма част от въпросите. Ако има сериозни аргументи и трябва допълнително време, ще го обсъдим, но към момента се надяваме, че нещата ще бъдат изкристализирани дотогава", коментира той.