Държавното обвинение опроверга изявление на Кирил Петков, в което я обвинява, че не си върши работата. Повод е негово интервю по бТВ, дадено в неделя, в което премиерът се произнася: "Не видях правилно третиране от прокуратурата".

Повод за думите му са изпратени от Кирил Петков сигнали в качеството му на служебен министър на икономиката, които се отнасят до ремонт и реконструкция на няколко язовира.

С днешна дата Софийска градска прокуратура реагира на упрека на премиера и оповести, че не отговаря на истината "твърдението, че по отношение на изпратените от него сигнали не са предприети "правилни" действия от страна на прокуратурата".

Във връзка с постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 219, ал. 2 от НК, уточняват от обвинението.

Наблюдаващият прокурор е предприел всички необходими действия съгласно българското законодателство с оглед разкриване на обективната истина. Екип от следователи от Национална следствена служба са извършили множество активни действия по разследването, които продължават и към момента. Софийска градска прокуратура уточнява, че обществеността е периодично информирана за тези действия на обвинението.