"Продължаваме промяната" ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври, съобщиха от политическата формация.

Решението e на Националния съвет на партията, което е взето след задълбочени анализи.

"Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета "Петков". "Демократична България" остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната", посочват още от партията.

По-рано в четвъртък Александър Ракшиев от ПП обяви, че партията ще проведе Национален съвет, на който ще бъде обсъдено как ще се явят на изборите.

"Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) се регистрираха самостоятелно за участие в изборите на 2 октомври. Все още обаче имаха възможност те да се явят обединени до 27 август, когато е последният срок за регистриране на промени в коалициите в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Предложението за общи листи беше направеноот ДБ още преди закриването на последния парламент. От ПП казаха, че ще изчакат по-детайлен социологически анализ при кой вариант ще имат по-висок резултат.

"Продължаваме Промяната" (ПП) вече е вписана в регистъра на политическите партии, показва още справка на сайта на Софийския градски съд, съобщи БТА. Като представляващи партията са посочени Кирил Петков и Асен Василев. Очаква се политическата формация да се присъедини към вече регистрираната коалиция в ЦИК.

На 9 август съдът допусна вписване на "Продължаваме Промяната" в регистъра. Според решението на съда искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки.

"По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи", се казва още в решението.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие са събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП.