Втора седмица продължава схватката в БСП заради присъствието на тримата служебни министри, социалисти, в кабинета "Донев", след като партията официално се разграничи от тях на пленум миналия петък, понеже не поискали разрешение от ръководния партиен орган.

"Основната цел пред БСП е успешно участие в изборите и добър резултат. Не знам как в качеството си на министри ще участват този процес. Те се самоизключиха от сърцата на българските социалисти, тъй като приеха да участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти", каза заместникът на Корнелия Нинова - Атанас Зафиров, по бТВ.

Думите му предизвикаха светкавичния отговор на наскоро възстановения от съда член на Националния съвет Кирил Добрев, след като соцръководството го прогони с незаконно решение.

"Тази сутрин един бивш кандидат за общински съветник от Гергьовден, а към днешна дата голям ръководител в БСП, се разграничи от Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев и заяви, че с "действията си се самоизключиха от сърцата на българските социалисти". Подобно изказване може да предизвиква в мен само и единствено съжаление, по простата причина, че тримата мои другари са едни от най - популярните лица както в БСП, така и в обществото", написа в профила си във Фейсбук Добрев.

Той припомня титлите и медалите на Весела Лечева констатира, че лиичните преференции на новата министърка на спорта в търновската листа на БСП са били далеч по-големи от цялата листа на "въпросния партиен водач" Зафиров. Добрев посочва още, че Зарков е най-подготвеният юрист на БСП в момента и припомня, че именно той получи най-голямата подкрепа на делегатите на конгреса при избора на състава на Националния съвет, "което го прави най- подкрепяната и консолидираща фигура в БСП".

"За Гечев ще кажа, че беше младежки председател тогава, когато за БСП гласуваха десетки хиляди млади хора, а качествата му на специалист в земеделието го направиха председател на Национален съюз на земеделските кооперации в България, въпреки БСП", добавя за третия служебен министър той. И се обръща към Зафиров: "Може би е хубаво човек първо да си даде сметка, да се запита какво е дал на партията и обществото и тогава да дава оценки".