След среща с ръководството на полицията и фирмата доставчик на машини за гласувате ЦИК констатира, че има единични проблеми по доставката и монтажа на 3-те хиляди машини за гласуване, предаде БНР.

По-рано днес от "Сиела Норма" сигнализираха комисията за проблем с графиците на доставка до секционните комисии, като твърдяха, че това е по вина на органите на МВР. Проблеми са установени в Софийска област, Враца и 23-ти район в София град.

Председателят на комисията Стефка Стоева по-рано каза:

"Продължават проблемите с полицията. Почти всички техници са "арестувани" и чакат. Ще пропадне инсталирането. Това ми пишат, така че тук нашите успокоителни разговори как всичко е добре, това е съобщение на моя телефон. Второ съобщение от Тодоров, аз сега ще помоля да ни пишат писма, както се общува, а не да ни пращат съобщения. Това не е начин на кореспонденция. Ние не си пишем поздравления".

В община Костенец няма да бъдат доставени 2 от машините за гласуване, стана ясно от заседанието на ЦИК. От фирмата доставчик "Сиела Норма" са отговорили на Районната комисия, че причината за това е липсата на техник. В 24-ти РИК София е доставена една машина по-малко, съобщиха от комисията.

ЦИК покани на спешна среща по казуса с доставката на машините до секциите директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.