В Абу Даби президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Обединените арабски емирства, отдаде почит пред Мемориала на загиналите при изпълнение на своя дълг.

Българският държавен глава е в ОАЕ по покана на президента на страната и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. В рамките на посещението в присъствието на двамата държавни глави ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства, както и други двустранни документи в различни сектори.

Предвижда се провеждането на бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

При пристигането си вчера българската делегация, начело с президента Радев, бе приветствана от почетна рота гвардейци и посрещната от Ахмед Али Ал Сайе, държавен министър на ОАЕ, координиращ и двустранните отношения с Република България. Двамата се срещнаха за разговор в една от залите на Президентския терминал на летището, в присъствието на членове на официалната делегация.

В официалната делегация, водена от българския държавен глава, участват членове на служебното правителство - заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. В състава на делегацията са още кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, представители на бизнеса и други институции.

Снимка: Пресцентър на Президентството

Снимка: Пресцентър на Президентството

Снимка: Пресцентър на Президентството

Снимка: БТА

Снимка: Пресцентър на Президентството