Нуждаем се от единна, силна и социална Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани. Това каза президентът Румен Радев, който упражни правото си на глас в изборите за Европейски парламент.

"Европа и България се намират на кръстопът, нуждаем се от единна, силна и социална Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани. Нуждаем се от демократична България, силна с върховенство на закона и свободата на словото", заяви президентът

Снимки: Иван Григоров

"Нашето бъдеще, нашата свобода и благоденствие ще зависят и от хората и идеите , които подкрепяме с гласа си. Затова призовавам всички българи да гласуват и да не оставят друг да избира тяхното бъдеще вместо тях", допълни той. 

БТА

Масовото участие в тези избори е най-сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за доминация на контролиран, корумпиран и купен вот, каза още Радев.

БТА

"Трябва да осъзнаваме, че настоящите избори за Европейски парламент са не по-малко важни от националните избори", подчерта той. "Призовавам всички в България да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще. Масовото участие в тези избори е най-сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за доминация на контролиран, корумпиран и купен вот", каза още президентът.

Той допълни, че се надява избирателната активност да се повиши. "Това е наша отговорност", допълни президентът.

По отношение на публикуването на данни от социологически проучвания в изборния ден, той посочи: "Народното събрание вече се произнесе ясно по този въпрос. Отваряме още една възможност за манипулация и фалшификация с това решение".