От "Продължаваме промяната" отговориха на критиките на партньора им във властта ИТН и не скриха недоумението си, че са обвинени в липса на диалог.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ги разкритикува преди ден с публичен коментар в социалната мрежа относно липсата на диалог и анонсиране на решения, които преди това не са били обсъждани в коалицията. "Да, знам, че звучи малко странно, при положение че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на "Продължаваме промяната" в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат", написа на страницата си във Фейсбук Трифонов преди ден.

Според председателя на групата депутати на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, Трифонов не е запознат, защото не участва в коалиционните сбирки.

"Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не участва в последните месеци нито в лидерския съвет, да не говорим в експертните съвети, където се събираме всички представители на коалицията. За нас винаги е било от изключителна важност диалогът в коалицията да върви", каза по бТВ Гюров. И подчерта, че "такъв диалог предстои днес на коалиционен съвет, на който ще бъде обсъден окончателният пакет от мерки".

Колегата му и съпартиец Александър Ракшиев също заяви по Нова нюз, че диалогът е налице.

"Диалогът не е от вчера, той се води в продължение на месец", каза той. И посочи, че дори миналата седмица експертните съвети са обсъждали мерките.

"И четирите партии искаме българският народ да мине по-леко през кризите, добави той. За отношенията между лидерите, по-добре питайте тях, каза той, категоричен, че "проблеми в диалога няма. Няма как да знам какво е в главата на г-н Трифонов. Няма как да знам какво е в главата на г-жа Нинова", заяви той.

Зам.-председателят на икономическата комисия в парламента добави, че приема всяка друга критика "на фона на цялата истерия и цялото напрежение, което се нагнетява в обществото", но не и тази, че са благосклонни към предишните управляващи от ГЕРБ. Според него това е последното нещо, за което биха могли да обвинят ПП.

"Предупрежденията на ИТН трябва да се гледат в контекста на цялостни диалог за мерките, а не отделно", смята депутатът от ПП.

"Правителството, криза след криза го заливат, и то се справя", категоричен беше представителят на мандатоносителя.