ПП-ДБ се оплакаха от медийна кампания с кученца и пари, и прокуратура, която отново се е превърнала в бухалка и фабрика за компромати само два дни след старта на новото служебно правителство. 

"От едната страна имаме медийна кампания с кученца и пари, от друга страна имаме главен прокурор, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката", визира Живко Коцев съпредседателят на ПП Кирил Петков. По думите му дали Коцев е извършил престъпление, е предмет на разследване, но главният прокурор няма място на среща с други прокурори и шефа на КПКОНПИ, общо пет човека, с вече уволнения главен секретар на МВР. Второто граничело с нарушение на Конституцията. 

"Прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора, като главния секретар, изтичат сигнали и информация към медиите. Третото, което се случва, е, че в момента всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация. Четвъртото - започнаха отново да ни плашат, че няма пари. Някакви милиарди пак нямало. Петото - утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на милион и половина няма да дадат. Бяхме предложили 11% средства за всички пенсионери. С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел.", коментира бившият премиер от ПП.

Кирил Петков заяви, че новият главен секретар на МВР е дясната ръка на Калин Стоянов, когото пък премиерът Димитър Главчев си назначил за служебен министър без да се допита до ПП-ДБ. Към обвиненията, че прокуратурата е бухалка на ГЕРБ и ДПС, Петков прибави и вчерашната акция в офиси на Настимир Ананиев. 

"Вчера влязоха и в офиса на ВОЛТ, защо по този начин, вместо да изискат документите? След 8 месеца от сигнала точно вчера влизат в офисите на Настимир Ананиев", пита се Кирил Петков.

"Имаме абсолютна ос Пеевски - Борисов, премиер, на който му казват какво да прави, министър на вътрешните работи, който е там, за да направи чадър за купения вот, и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка. Те си подредиха картите, за да може да има купен вот", обобщи по адрес на ГЕРБ и ДПС Петков. Само два дни от това правителство - с огромна скорост се върнахме към стария модел, констатира той. 

"Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и българските граждани могат да си изберат стария или новия модел", обобщи Кирил Петков.

Атанас Атанасов пък заяви, че няма да отговаря на Бойко Борисов, който сутринта каза, че за Живко Коцев се е доверил именно на него. Аргумента да замълчи лидерът на ДСБ обясни с факта, че Коцев вече е освободен от МВР. Той го защити и още веднъж декларира, че му има доверие. 

"Аз съм убеден 100%, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност", заяви Атанасов.

И заключи, че "прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Къде са доказателствата за контрабанда? Аз такива не виждам. "Сложиха етикет на някакви хора, че били контрабандисти.

Ще дойде време, ще стане ясно какви са връзките на Калин Стоянов с тези хора, които ги наричат контрабандисти", заяви още съпредседателят на ПП-ДБ. 

По-рано днес бившият служебен министър Иван Демерджиев намекна, че прокуратурата е разпитвала и Калин Стоянов. "Интересно защо не изтече копие от протокола за разпит на Калин Стоянов - твърди се, че е проведен и такъв във връзка с митниците?", попита бившият МВР-шеф.