Пореден ден на протести в различни градове на страната. Гневът ескалира заради високите цени на горивата, повишението на цената на гражданската отговорност и ниските доходи. Към тази теми се прибавят и други поводи за недоволство. Организатори на протестните демонстрации изтъкват също корупцията, размeра на данъците, проблемите на хората с увреждания и промените в закона за вероизповеданията, предаде bTV.

Сблъсък между протестиращи беляза недоволството във Варна тази вечер. Симпатизанти на партия "Възраждане" са нападнати от мъже с качулки. До тежък инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на полицията.

Младежи пък си нанесоха удари пред Община Варна по неизяснени обстоятелства. Сблъсъкът не попречи на над 300 души да продължат протеста към Катедралата на града и да блокират движението за Аспаруховия мост.

Задръстванията в целия град продължават, на места движението се контролира от регулировчици.

Множеството тръгна от сградата на Общината и продължи към "Аспаруховият мост", като целта им е да го блокират. 

В Перник недоволните блокираха кръговото кръстовище на Драгичево, което води към АМ "Люлин" и АМ "Струма". На демонстрацията има засилено полицейско присъствие и Жандармерия.

В Стара Загора и Добрич също се събраха стотици протестиращи.

В София пък се провежда поредното протестното шествие от Министерски съвет към централата на партията на Валери Симеонов - НФСБ, с искане за неговата оставка.

Не правителството определя цената на горивата.Това каза по-рано председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след заседание на Коалиционния съвет на управляващите в Министерски съвет по повод протестите.

"Демокрацията е да може всеки да изразява своето мнение и не очаквайте държавата да е тази, която да спира изразяването на мнението на българските граждани. Не говорим за спиране, а за политики, които правим, информираност на българските граждани. А те са тези, които решават дали ще протестират или не", коментира Цветанов

Снимка: БТА

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

 

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: БТА