Георги Димов ще води листата на "Атака" за европейските избори, съобщи пред журналисти лидерът на партията Волен Сидеров при регистрацията на кандидатите им за евродепутати в Централната избирателна комисия. Той посочи, че Димов е 37-годишен, историк по образование, "много ерудиран човек, който е много добре ориентиран в идеологията на "Атака".

Втора в листата е Мариета Караджова - юрист, а трети е Христо Спасов - икономист по образование. Сидеров посочи, че те не са в първа младост, но в идеалната възраст за политическа кариера.

"Това са хора, които не са били в управляващия политически елит, в същото време са с виждане, което показаха по време на политическата академия по ТВ "Алфа", посочи лидерът на "Атака". Той съобщи, че в академията са се включили 45-50 души, от които зрителите са класирали 17 в листата. По думите му това е бил един успешен експеримент. Надявам се, че това, което "Атака" показва, ще бъде нов модел - наистина да дадем път на младите, аз го направих, отстъпих крачка встрани, не съм в листата, каза Сидеров.

Той отбеляза, че основното искане на "Атака" е предоговаряне на финансовите условия, с които България се е присъединила към ЕС, след това отпадане на санкциите срещу Русия и "още едно-две неща, свързани с джендър политиките".

Логото на "Атака" на предстоящите избори ще бъде "Да си вземем своето от ЕС, чуждо не щем" - перифраза на думи на Апостола на свободата Васил Левски.

Водачът на листата на партията Георги Димов каза, че е бил в ръководството на "Движение 21", както и секретар по младежката дейност на Национално движение "Русофили". Смятам, че отпадането на санкциите към Русия е жизнено важно за българската икономика, коментира той. По думите му България може да бъде мост между Русия и Европа.