Точка №1 в програмата на лидера на "Атака" и кандидат за кмет на София Волен Сидеров е забрана провеждането на гей-паради в столицата.

Бидейки кмет, аз ще ги забраня категорично. Няма да се случват в София”, каза Сидеров, цитиран от партийния пресцентър.

Планът „Сидеров” предвижда още намаляване цената и допълнителни безплатни часове за синята и зелената зона, както и край на вдигането с паяк и поставянето на скоби. Лидерът на "Атака" предвижда за столицата и осигуряването на безплатен транспорт за всички пенсионери, инвалиди и ученици. Сидеров ще въведе и субсидиране от общината на сметките за парно на многодетни семейства и пенсионери, така че да намалеят до 3 пъти.

Лидерът на "Атака" обявява, че ще сложи край на концесията на „Софийска вода” и ще прекрати договорите за стотици милиони с частни фирми за ремонти и почистване, като създаде общинска фирма за чистота. Ще бъде направена ревизия на бюджета и правилното му разпределяне.

Кандидатът за кмет Сидеров ще изготви план за регулация на циганските махали и създаването на специална дирекция за интеграция на ромите. Още със сядането в кметското кресло лидерът на "Атака" ще създаде истинска общинска полиция, която да ликвидира кражбите по домовете и наркодилърите край училищата.