Аз се чух с Валери Симеонов и му казах - може да имаш право за много неща, но такъв език - не приемам, каза Бойко Борисов по повод обръщението на вицепремиера към евродепута от групата на Зелените - Ска Келер.

Затова се разграничихме от тези негови думи, отбеляза премиерът и добави: "Казах му, че такъв език в европейска България е недопустим. Това е причината правителството да се разграничи от декларацията на НФСБ.

"Зелените не могат да се оплачат от мен. Зелените в България са били чувани винаги. Протестите продължават, защото иначе кой ще види Христо Иванов и Радан Кънев. Аз се разбирам прекрасно с Белев, Боян Петров, Сандов. Не съм съгласен с изказването на вицепремиера Симеонов и не го приемам, уточни Борисов.

"В Пирин ще има само втори лифт. Това е категорично. Всички знаят кой е концесионерът. Всички знаем кой е реалният собственик на Юлен. За Цеко Минев става въпрос - сега да не ме съдят утре...Но омразата между Цеко Минев и зелените поражда всичко това и дава повод за тези скандали. Собственикът да излезе и да се разкрие. Да си покаже картите и да приключим тази тема", обяви премиерът по темата за втори лифт на Банско и протестите срещу строежа.

Бих препоръчал да се разсекрети собственикът, макар че някой ще каже - на Кока Кола защо не се разсекрети собственикът. Затова той да излезе, да си сложи картите на масата и да приключим с всичко това, призова Борисов.

Не можем да отречем, че Банско е в десетката на световните ски курорти. 15,7 процента е ръстът на зимния туризъм тази година, каза още премиерът.