Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, след като участва в предаването "Седмицата" по "Дарик Радио".

В предаването той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето му от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков. По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят "алармистки" изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Бившият премиер определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме Промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия, няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме , че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.