Съпредседателите на ВМРО - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на руската компания в София с призива "Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!", съобщиха от пресцентъра на формацията.

Заедно със симпатизанти и граждани воеводите настояха ръководството на "Лукойл" да прекрати доставката на руски нефт през швейцарски доставчик, а да извършва това пряко, с което ще отпадне оскъпяването с 30 долара на барел.

Искрен Веселинов заяви пред протестиращите, че правителството на Кирил Петков и Асен Василев е биило "най-големият любител на монополите".

"Вкараха не само посредници, не само "Лукойл", но отказаха да обложат свръхпечалбите на енергийните дружества. Ако имаше правителство на енергийната мафия, то това е правителството на Кирил Петков". Няма да се спрем, докато "Лукойл" не си получи заслуженото", каза Веселинов. "Управлението на "Промяната" с тези 25 ст. с които ни "ощастливиха" - та те дори не компенсират ДДС-то. Такова ограбване на българския народ през енергетиката не е имало досега. Държавата покровителства този монопол от години", допълни той.

"Стига големи обещания, ограбват ни, като ни лъжат, че се борят с корупцията", заяви още съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Другият съпредседател на партията, Ангел Джамбазки, напомни, че ВМРО последователно води битка срещу монополите. "Ние протестираме пред "Лукойл", защото това е фирма, която е сваляла правителства и е редяла кабинети, която определя политиката на България и продължава да го прави, заяви той.

Според него реалната картина как живее българинът се вижда не по телевизора, а в бакалията и на бензиностанцията. "Настояваме служебното правителство да поправи грешката и корупционната практика на предишното управление", призова Джамбазки.