Промяната уби България. Те са изпратени да съсипят енергетиката и да ни направят клиент. Аз не знам и няма специалист в света, който да може да каже, как работи такъв модел, в който трябва да дотираш нафтата, бензина, газа, тока, водата. От какви данъци? Такъв модел на управление няма. Перфектната буря, която ще ни занули докрай, ще дойде догодина и това на изборите хората трябва да го знаят. Последни издихания има държавата да може нещо да се спре. Вие вчера видяхте КЕВР даде 60% отгоре на цената на газа, в същото време 800 млн. нов кредит, за да дотират газа. Кой ще върне и този кредит? Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти при посещението си в Димитровград.

По думите му, заводите спират един по един, а отпуснатите 800 милиона лева на "Булгаргаз" са два пъти средствата, дадени за магистрала "Марица". 

Предприятието спря работа заради високите цени на природния газ. Освободихме 61 души от 641 човека персонал, каза изпълнителният директор на дружеството Стефан Димитров.

"Година и половина ни говореха как не се строи, а защо не ни показаха как се строи. Ако не е било правилно нашето, макар да не съм съгласен, защо не показаха 1 метър магистрала, 1 метър жп линия за година и половина. Няма пътища, заводите един по един спират, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути, че бившите управляващи от "Продължаваме промяната" са харчили пари през офшорни фирма, а "ние няма да се къпем". 

"Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент, но и клиентът трябва да има поне мъничко пари, за да си плати при тази чудовищна инфлация, каза още той и допълни: "Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не заслужават това. Виновниците са тези. Аз никога не съм лъгал българите и не знам как се управлява държава на дотация. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам - да дотираш газ, нафта, бензин, ток, вода, дървата...".

По отношение на изтичащия договор с "Газпром" в края на годината, Бойко Борисов заяви: "Ако беше моето управление, до 31 декември щеше да работи индустрията, през това време щеше да се подпише дългосрочен договор за втечнен газ. Щях да се разбера с Ердоган. Щях и до САЩ да ида. Щом искат да сме начело в битката за Украйна, трябва да има и политически договор. Затова говорим за по-евтин газ".

След това лидерът на ГЕРБ добави: "Това обаче щях да го направя аз, понеже ми е скъп народът. Нито едно от нещата не е направено и нищо не е гарантирано сега освен високите цени. А аз си спомням по новините заглавията "4 пъти по-евтин газ", а то стана десет пъти по-скъп".