Беше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от г-н Пеевски, г-н Борисов, Слави Трифонов и г-жа Митрофанова. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков, след като Народното събрание гласува вота на недоверие към кабинета.

"За" свалянето на кабинета гласуваха 123 депутати от четирите опозиционни партии ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане". Гласовете "против" бяха 116 - от "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и шестимата независими депутати. "Въздържали се" нямаше.

"Този вот е само една малка стъпка от един много дълъг път. Това, което те не разбраха, че така не могат да спечелят българския народ. Обещаваме, че ще продължим в тази битка да отвоюваме държавата си. И един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия, една нормална, успешна европейска държава. Благодаря ви!", добави Петков.

След изказването му всички министри, както и депутатите от "Продължаваме промяната" напуснаха пленарната зала.

В кулоарите малко по-късно Кирил Петков коментира лаконично пред Нова телевизия: 

"Това беше най-логичното нещо да се случи в днешния ден. Случи се, че задкулисието си показа всичките нюанси и представителството си в Народното събрание. За съжаление, нямаше нито един човек от тези, които гласуваха срещу нас, който можеше сам да вземе решение на база собственото си вярване кое е правилното нещо".

В първото си изявление след падането на кабинета вицепремиерът и финансов министър Асен Василев обяви кой го е съборил.

"От една страна са хората около г-н Пеевски, ГЕРБ, "Възраждане", част от групата на ИТН, които искат мафия, задкулисие, кюлчета, пачки и чекмеджета да продължат. От друга страна са всички, които се борят срещу това. В крайна сметка гражданите трябва да имат избори и да кажат кое искат", направи своя лаконичен прочит той, след като електронното табло изписа 123 "за" вота на недоверие.