Ясно показах в какви райони ще бъда, регистрирах си пръв листите, ако някой е имал смелостта, е трябвало да дойде в моите райони. Така Делян Пеевски отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента защо не се изправя директно на предстоящия вот срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Както знаем, тези лица нямат смелост, винаги са се крили толкова много години зад гърба ми и се вижда какво са въртели, те избягаха страхливо", добави той.

Пеевски води листата на "ДПС - Ново начало" в Благоевград и Хасково, а Доган е начело на листата на "Алианс за права и свободи" в Кърджали и Разград. В Кърджали срещу Доган се изправя кметът на града Ерол Мюмюн,а в Разград -Севджан Съдкъев, който беше два мандата общински съветник в града. Пеевски пък се изправя в Хасково срещу Мюмюн Мюмюн от "Алианс за права и свободи", а в Благоевград - срещу досегашния депутат Ахмед Вранчев.

Лидерът на "ДПС - Ново начало" посочи още, че с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) не може да се разговаря, докато не приключат разследваният срещу тях. Пеевски не отрича, че двете формации са работили заедно по промените в Конституцията. Според председателя на ПГ на ДПС разследванията се прикриват от и.ф. главен прокурор и нищо не се случва.

Докато не приключат тези разследвания и не стане ясно какво се случва с тях, не може да разговаряме, особено да говорим за антикорупционни закони, "те нямат никакъв интегритет след всички подправени документи в регистъра, кражби и продажби, адвокатски консултантски договори, митници, няма какво да говорим", разясни Делян Пеевски.

Те нямат право да говорят за антикорупционно законодателство и да се докосват до структури като МВР, прокуратура, антикорупционна комисия, защото се вижда, че са им клиенти, категоричен е той. Според него прокуратурата не си върши работата.

Във връзка със заявление за вписване на промяна в регистъра на ДПС, внесено в Софийския градски съд от "ДПС-Доган" на база решението на Централното оперативно бюро (ЦОБ) от август т.г. , Делян Пеевски заяви - "няма никакво значение какво внасят тези отцепници, те вече не са от ДПС, след като са в листи на друга партия". По думите му този случай е приключен. Доган и хората около него не са от ДПС, добави Пеевски.