Голямата им цел е да направят всичко възможно да елиминират ДПС от политическата сцена на България. Това им е голямата цел. Защо? Защото ДПС е гарант на защитната система на нашата общност. Голямата цел е да няма ДПС и да атакуват единството на нашата общност.

Това казва Ахмед Доган във видео, публикувано на фейсбук страницата "ДПС пресцентър". Изказването на почетния председател на ДПС е пред членовете на ЦС на ДПС и пред актива на партията.

"Много благодаря за оценките и за уважението, което проявявате към моята персона. Обаче искам да подчертая изрично, че от уважението и почитта до култа към личността е само една крачка. Винаги помнете тази тънка граница", посочва Доган в началото на изказването си, цитиран от БТА.

"Аз съм много доволен от номинациите. От някои области съм направо респектиран. Респектиран съм от енергията, която имате. Толкова точни дефиниции за политическата реалност аз не съм срещал в моя политически живот. Имаше младежи, които така формулираха нещата: "Добре, че се получи това, иначе бяхме заспали". Добре, че се получи това с това момче, аз не му произнасям името, иначе бяхме се стопили", каза още Доган.

"Последните години защитната система на ДПС е почти към нула, последните седем-осем години. Колективните решения са на същото ниво. По някакъв начин ние, съзнателно или несъзнателно, стимулираме едноличните решения, което ни доведе до тук. Много е важен този въпрос от гледна точка на защитната система на ДПС, защото самата демокрация има криза в своята защитна система. Много пъти съм подчертавал в последните години, че демокрацията няма защитна система, както в европейски мащаб, така и в национален", посочи още почетният председател на ДПС.

Доган даде за пример Германия, където, по думите му, след появата на крайно десни сили е имало реакция от страна на гражданското общество.

"Тук сме сеирджии, на Балканите сме сеирджии. Гледаме груби нарушения на законността, на върховенството на закона и само наблюдаваме. Чакаме някой друг да ни свърши работата", отбеляза Доган.

"Защитната система на ДПС трябва да се възстанови, а това става с колективни живот на партията и възстановяването на колективните решения", посочи още той. Доган препоръча да не се прекъсва живия контакт с партията. "В един момент свикнахме да се срещаме само с политическия елит. Грешка, фатална грешка. Изместихме хората с политическия елит. Апелирам към директна жива връзка с хората, да познаваме техните проблеми и да направим опит за тяхното решаване", посочи той.

"Аз съм стъписан как наши партийни функционери, които до вчера са имали такава кариера, и в европарламента, и в националния парламент, и в изпълнителната власт, стават диктатори. Репресират нашите хора. Наши хора репресират наши хора. Това не трябва да се позволява, трябва да кажем - стоп", призова Ахмед Доган, цитиран от БТА.

"Срам ме е от действията на това момче. Голямата им цел е да направят всичко възможно да елиминират ДПС от политическата сцена. Защо? Защото ДПС е гарант на защитната система на нашата общност. Години наред той е извоювал лични позиции в съдебната система без съдействието на ДПС, обаче от името на ДПС, които сега ползва за лични, користни интереси", каза още Доган в изказването си.

Ахмед Доган призова за пълна мобилизация на предстоящите извънредни парламентарни избори.