Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкритикува работата на прокуратурата, като отправи предупреждение към и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, че продължава по същия начин, както е било и по времето на "мракобесния прокурор в миналото" Иван Гешев. Пеевски се закани, че ДПС започва да иска информация от държавното обвинение какво става с разследванията на съветници от президентството и на президента, както и с делата срещу Бойко Рашков, защото е време прокуратурата "да започне да казва какво прави и как си върши работата".

Обвиненията той отправи веднага след заседанието на правната комисия, на която чрез промени в парламентарния правилник беше отстранен председателят й от "Възраждане", а Бойко Рашков го защити.

"Г-н Рашков има най-малко право да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Той има да отговаря на много въпроси, като например, какво стана с неговия градинар и какво се случи с разследванията. Българската прокуратура също дължи отговори на обществото", заяви Пеевски.

"Имахме мракобесен главен прокурор в миналото, но сега това продължава. Нека да се каже къде са тези дела, за които се говореше, прокуратурата трябва да започне да съобщава какво върши", обвини той по адрес на Борислав Сарафов. "Искаме информация и ще зададем въпроси към г-н Сарафов и към службите. Почваме да задаваме всички въпроси, защото всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау", отново изговори той част от обвиненията си, отправени вчера към президента, когато му поиска оставката.

"Надявам се да не потулвате касиреите, има тъмна институция пълна с кеш, която иска да създаде еднолично диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова", повтори той обидата си към Румен Радев. И добави, че Радев искал да създаде своя партия, финансирана от разграбването на държавата в последните две години, визирайки служебните правителства.

Пеевски коментира, че още не е обсъждано кой ще оглави комисията за контрол на спецслужбите, но изтъкна, че досега тя реално не е свършила нищо в полза на хората.