Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкритикува президента, че бави процедурата за избор на служебния кабинет, защото е на морска почивка.

"Темата днес е защо се бави толкова процедурата за служебния кабинет. Защото президентът Румен Радев трябва да се пече на морето в чужбина. Мистър Кеш се пече в чужбина с антуража си с касиери, от Николай Копринков харчи откраднатия кеш", обвини Пеевски пред медиите в кулоарите на парламента.

Той намекна още, че кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова - Кожарева се среща с президентски хора всеки ден.

"А вие, колеги, разходете се днес в парламента, вижте къде приема проектопремиерката и кои хора на президента обикалят всеки ден в кабинета ѝ", каза на журналистите Пеевски.

Пеевски коментира и упреците от "Възраждане" и ПП-ДБ, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката на имотите на Румен Гайтански - Вълка. И попита защо прокуратурата не прави нищо по редица други разследвания. 

"От партия на кеша и от проруската партия, от най-големите мафиоти и слуги на Путин в България, питай ги ти какво правят и защо прокуратурата нищо не прави по маса разследвания?", отвърна той.

"Защо, кого обслужва тя с удобния им главен прокурор?", попита той по адрес на и.д. Борислав Сарафов. Тъй че тези фокуси, които се опитват да прилагат - на друго място", отсече Пеевски.