Опитите за сваляне на Рая Назарян от председателското място в парламента явно са се провалили, заяви пред журналисти в кулоарите съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, като допълни, че по темата имало няколко срещи и "криене в офиса на Христо Иванов". Президентът Румен Радев пък според него се бавел с избора на служебен премиер, защото опитвал "да изнуди някого да си сложи министри". 

На въпрос на журналисти кой е инициаторът на опитите за сваляне на Назарян, депутатът и председател на ПГ на ДПС заяви: "Кирил Петков, Христо Иванов и баща им мистър Кеш". Визирайки Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и президента Радев, Пеевски коментира още:

"Киро, Асен и Ники-Мики му целунаха обратно пръстена на Кръстника. Върнаха се при баща си като малки кученца, които се бяха отделили от кучкарника. Върнаха се там обратно, слушкат си го, козируват му, правят тайни срещи.

Провалиха се да свалят Рая Назарян. Уплашиха се от публичността на тайните. Нали знаете, че имаше още срещи? Тайни, с автомобили, прехвърляния, криене в офиса на Христо Иванов. (Секретарят по вътрешна политика на президента Николай) Копринков е говорил. Тези дни бяха. Прехвърляния с тайни автомобили, возили са ги като зелки лидери на партии, събирали са ги пред гаражи".

Според Пеевски идеята е да се "да достигнат до някой послушко, който да им сложи министри, за да има много кеш тази коалиция, да могат да крадат, да има отново митници". Сделката според съпредседателя на ДПС била Асен Василев да бъде отново министър на финансите, "за да може отново да се краде от митницата", а премиерът да е "на президента". 

"Коалицията се бабува от "Лукойл", това е коалицията на Москва. Разбира се, че се готви ново ала-бала", заяви още Пеевски и посочи, че въпросната задруга искала да има министър на електронно управление, "за да може да се фалшифицира всичко".

Сред целите била да се махне и Калин Стоянов и на негово място да застане някой като Бойко Рашков и Иван Демерджиев, да назначи главен секретар на МВР, да вземе електронното управление.

"Всичко потъва и се пази. И вкарват Закон за съдебната власт. Искат да спрат избора на нов главен прокурор, за да може да остане сегашният главен прокурор, с който си пият кафето. Сегашният главен прокурор е удобен на Мистър Кеш и на тези хора", каза още Пеевски.

Той призова държавният глава трябва да си свърши работата по избора на служебен премиер.