Не познавам Горица Грънчарова-Кожарева, нека да видим какво ще прави, коментира председателят на ПГ на ДПС и на партията Делян Пеевски номинацията на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер пред журналисти в парламента.

Убеден съм, че ще има опит за овладяване на МВР и цялото електронно управление, посочи той.

Дали да останат досегашните служебни министри и в частност - вътрешният Калин Стоянов, Пеевски, смята, че това трябва да бъде решено от премиера, както е по Конституция.

Никой не може да се бърка, надявам се да няма намеса, добави политикът, цитиран от БТА. Имам усещането, че ще бъде направен такъв опит, обясни политикът. И пожела на новия служебен премиер да устои на огромния натиск, който, по думите му, ще се стовари върху нея.

Делян Пеевски смята, че Горица Грънчарова-Кожарева ще бъде "зверски натискана от кръга около Румен Радев и от самия президент".

Те нямат никакъв интегритет да се бъркат в МВР, "всичко, което причини Бойко Рашков като вътрешен министър знаем, беззаконията, престъпленията, арести на политически лидери, скъпи часовници на главния секретар тогава, контрабандни канали и др.", коментира още Делян Пеевски.