Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски показа на медиите в парламента снимка на човек, за когото твърди, че кадрува пред бъдещия служебен премиер от името на президента.

"Това лице - Александър Нейчев, това е човекът, който всеки ден е в парламента от името на Мистър Кеш - Радев, с пряк телефон оказва натиск, съм убеден, върху кандидат-премиера", заяви Пеевски, като вдигна фотоса.

Нейчев е финансист, бивш зам.-кмет на община Неделино, който пое финансите на централата на БСП, когато Корнелия Нинова стана лидер на партията. През октомври 2021 г. Нейчев напусна Нинова и партийната централа.

"Ето го човека, това е другият касиер, който е тайният касиер, освен Копринков, който събира рушветите на Мистър Кеш - Радев", продължи с обвиненията той. "Изнудва, събира влачи, това в тази държава трябва да свърши", отсече Пеевски.

Той продължи с нападките към Румен Радев, като го обвини, че се опитва в нарушение на Конституцията той да назначава министрите.

"Имаме един фалшив президент, който в момента се опитва противоконституционно, да излъчи правителство", констатира още Пеевски и го призова "да си свали маската", съобщава БТА.

"Ако иска да управлява, да излезе на политическия терен, не да се опитва в момента да назначи правителство, за да може да фалшифицира изборите, през това лице", добави той.

Снимка: БТА

Пеевски коментира и изслушването на банкера в изгнание Цветан Василев пред парламентарната комисия за Петър Петров - Еврото. Той го нареди в групата на "проруските проксита".

"Проруските проксита, които ме атакуват, свършиха. Няма Москва да командва България", коментира Пеевски по повод твърденията на Василев, че основен участник във фалита на КТБ през 2014 г. е бил именно Петьо Петров, но вдъхновител на операцията бил самият Пеевски.