"Не мисля, че Румен Радев предаде интересите на БСП", коментира членът на Националния съвет на партията Румен Овчаров по NOVA News. "Що се отнася до оценките на Калоян Методиев, не би трябвало да му обръщаме внимание, прекалено много му личи личната злоба и омраза, която е натрупал", каза Овчаров по адрес на бившия началник на кабинета на президента. И заключи, че Методиев не е обективен.

"Ако някой очаква Румен Радев и Илияна Йотова да застанат на "Позитано" и да махат с червени байрачета, вече е прекалено", коментира още той.

Овчаров бе категоричен, че на предстоящия пленум социалистите само ще препотвърдят подкрепата си за Румен Радев, защото правилата го изискват.

"Просто ще бъде формалирзирана подкрепата, тя на първи етап е дадена още април месец, защото така предвижда устава на партията", коментира Румен Овчаров. В отговор на въпроса за номинациите по партийните структури той призна, че БСП сама се е вкарала в този казус, защото уставът го предвижда, но е можело да се мине и без този кръг от номинации.

"Вътрешната опозиция ни вкара в този капан - "ама подкрепете Румен Радев" и направихме вътрешнопартийна интрига", каза още Овчаров. "Ако някой очаква Румен Радев и Илияна Йотова да застанат на "Позитано" и да махат с червени байрачета, вече е прекалено", коментира още той.

Овчаров похвали като успешен мандата на Румен Радев, като посочи, само "един слаб момент в действията му". "Това беше първото му служебно правителство", каза той и допълни, че то не се е намесило в покупката на гласове на изборите тогава. "Но сега ми се струва, че са направени съответните изводи", смята социалистът.

"Ефектът Рашков беше около 380 хил. гласа", обобщи Овчаров по адрес на действията на служебния вътрешен министър при ограничаването на купения вот на изборите на 11 юли.

Овчаров коментира още, че президентът не стои зад партията на Кирил Петков и Асен Василев.

"Румен Радев отговори достатъчно адекватно. Каза, че не стои зад никакви проекти. Каза, че никого не е упълномощавал да говори от негово име и че няма да предаде интересите на българските социалисти", припомни Овчаров. постигане на леви ефекти с десни политики "несериозни неща" и заяви, че двамата бивши министри "правят гаф след гаф", като даде за пример защитата на миньорите от "Марица Изток" от тяхна страна, след като вече са напуснали министерските постове.

"Някакси те ми бяха много симпатични в първите месеци, защото сериозно влязоха в изчистването на "Авгиевите обори". За съжаление, стигнаха само до първия етап, просто избягаха от отговорността, ако ме питате мен", смята Румен Овчаров.

"Те решиха, че ще слязат от властта, за да правят политика. На какво ми прилича - да изпуснеш питомното и да гониш дивото", отсече червеният политик.