Заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър е освободена от длъжност със заповед на министър-председателя Гълъб Донев, съобщиха от правителствената информационна служба. Мотивите за освобождаването ѝ обаче не са обявени. 

Моника Бийчър пое поста през август 2022 г., като преди това минава през няколко различни ведомства.

Работила е като експерт в Министерството на труда и социалната политика.

В периода май 2004 г. - януари 2008 г. последователно заема позициите младши, старши и главен експерт в дирекция "Мониторинг, анализ и методология на обществените поръчки", Агенция по обществени поръчки, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Работила е като юристконсулт в Министерството на финансите и това на външните работи. От януари 2011 г. до май 2016 г. е била директор на дирекция "Оперативна програма "Административен капацитет" в Министерството на финансите.

В периода май - декември 2021 г. е заместник-министър на финансите в служебното правителство с министър-председател Стефан Янев, след което е работила като директор "Финанси" в акционерно дружество.

По образование е магистър по право и международни отношения, а от миналата година е докторант по програма "Икономика и управление" в УНСС, сочи публичната ѝ биография.