Думите на премиера Бойко Борисов от вчерашното му изявление по време на онлайн заседанието на Министерски съвет, анализирайки проектобюджета за 2021 г. и бъдещото управление след изборите: "С цялото си уважение към младите и хората, които със сигурност не ни харесват. Ние не харесваме тях, иначе щяхме да сме една партия, както едно време имаше БКП и Отечествен фронт!", разбунтува младите хора и непарламентарни партии.

Цитатът се разпространява в социалната мрежа, а реакциите срещу изявлението на Борисов са остри.

Една от най-критичните реакции е на шоумена и вече лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, който вече даде заявка за участие в изборите заедно с "Отровното трио" и Мая Манолова.

"От вчерашното онлайн заседание на Министерски съвет едни думи на министър-председателя Бойко Борисов, меко казано, ме шокираха. Думите са следните, цитирам: "...с цялото си уважение към младите и хората, които със сигурност не ни харесват - и ние не харесваме тях", пише Трифонов в официалния си профил във Фейсбук.

"Господин министър-председател, да не сте се побъркали?! Вашата работа, привилегии и отговорност е да служите на всички български граждани, независимо от това дали ви харесват или не. Защото вие не сте министър-председател само на тези, които са гласували за ГЕРБ и за вас, а на всички български граждани. Поведението ви повече отива на обидена манекенка (да ми простят тези прекрасни жени), отколкото на министър-председател на една държава", смята той.