Това е записано като точка първа в дневния ред на утрешното заседание на Министерския съвет. Вносител на предложението е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

След гласуване от кабинета, предложението ще бъде изпратено до държавния глава, който връчва най-високите отличия. Не е ясно дали това ще може да направи Георги Първанов, тъй като мандатът му изтича на 22 януари. В такъв случай орденът ще бъде връчен от новоизбрания президент и бивш строителен министър Росен Плевнелиев.

70-годишният Симеон Пешов ръководи строително-инвестиционния холдинг "Главболгарстрой" от 1990 г. До миналата година той оглавяваше Камарата на строите­лите в България, а сега е неин поче­тен председател.
Професионалната си реализация започва през 1966 г., като дълги години е заемал различ­ни позиции в бившето строително министер­ство. Роден е на 29 март 1941 г. в село Белчин, Само­ковско, припоня "Дневник".

Най-мащабните проекти на "Главболгарстрой" през последните години са новата спортна зала на София "Арена Армеец" и Южната дъга на Околовръстното шосе на София, с които премиерът Бойко Борисов не пропуска да се похвали. Компанията направи и ремонта на Националния стадион “Васил Левски”, пое строителството на сградата на РВД, както и на американското посолство.
Фирмата няколко пъти е награждавана за най-добър данъкоплатец в строителството.

"Не съм милионер по налични пари по влогове. Ако към кешовата наличност, добавим личното ми имущество - апартамент в София, жилище на морето, къща в родното ми село Белчин, както и акциите в “Главболгарстрой” - сигурно съм милионер. Нямам обаче 67 млн. лв., както написаха в една класация. Приписват ми активите на фирмата, а те не са мои”, заяви преди няколко месеца в интервю за "Труд" Пешов.

По-рано днес президентът Георги Първанов връчи орден "Стара планина" - първа степен с мечове, на вицепрезидента о.р. генерал-майор Ангел Марин. Първанов се мотивира с "изключително големите заслуги към България на Марин, в чието лице виждаме един от големите строители на българската армия".